Postřehy romské výtvarnice na okraj 52. bienále v Benátkách - Gažiová, Ladislava (Romano džaniben, 2007)
Ladislava Gažiová přináší trochu jiný pohled na romský pavilon Paradise Lost – Ztracený ráj 52. ročníku Benátského bienále než Karolína Ryvolová. Její článek se více zaobírá otázkou, jak vůbec romské umění a romského umělce definovat a nakolik je existence něčeho takto etnicky vymezeného vlastně reálná.