Esméralda Romanez - Romanez, Esméralda (Romano džaniben, 2008)
Krátký portrét francouzské spisovatelky manušského původu, zpracovaný na základě závěrečné oborové práce Radky Kolebáčové. Na portrét navazuje korespondenční rozhovor, který s Esmeraldou Romanez vedla v roce 2007 právě Radka Kolebáčová, ukázky dvou básní a úryvek z románu Pour un Bouquet Saladelle.