Je budoucnost romské literární tvorby na internetu? - Houdek, Lukáš (Romano džaniben, 2012)
Článek shrnuje aktivity projektu Šukar laviben le Romendar/Romové píší…, díky kterému sdružení Romea zřídilo na svém portálu literární sekci. Autor se věnuje jednotlivým přispěvatelům a komunikaci s nimi během práce na serveru, jejich motivaci, jazyku a obsahu jejich děl, rozebírá komunikaci mezi autory a čtenáři formou on-line rozhovorů, komentářů i návazných autorských čtení. Internet ukazuje jako velmi dobrou platformu, která má více možností podpořit autory v další tvorbě.