Kritika romské hudby - Lavička, Vojtěch (Romano džaniben, 2022)
Kritická esej, v níž se autor zamýšlí nad vývojem romské hudby zhruba od 50. let po současnost, přičemž vychází ze svých profesních i osobních zkušeností jako houslista, člen romské hudební skupiny, moderátor a publicista.