Dekolonizace produkce vědění. Kritický obrat v romistických studiích - Dunajeva, Jekatyerina (Romano džaniben, 2023)
Text představuje soubor literatury v oblasti romistiky, která přebírá širší důrazy postkolonialismu a dekolonizace. Zaměřuje se tak především na okolnosti vzniku proudu kritických romistických studií a stejnojmeného časopisu Critical Romani Studies. V této souvislosti se dotýká širších otázek po tom kdo a jakými způsoby produkuje vědění o Romech.