Pastorační činnost jako nástroj sociální inkluze - Ort, Jan (Romano džaniben, 2012)
recenze na Podolinská, Tatiana, Hrustič, Tomáš. 2010. Boh medzi bariérami. Sociálna inklúzia Rómov nábožensou cestou. Bratislava: ÚEt SAV.Recenzní článek na závěrečnou zprávu projektu SIRONA, který hodnotil možnosti náboženských organizací a církví ovlivnit inkluzi Romů na Slovensku. Autor hodnotí pozitivně přehledovou část zprávy, kriticky se ale vymemezuje zejména vůči poměrně jednoznačnému spojování působení církví v lokalitě a zlepšování života Romů. Zamýšlí se také nad doporučeními, které zpráva směřuje obcím a dalším státním úřadům.