Kým to človek prežije, takéto veci, to je niečo strašne / Rozhovor s paní Magdalenou Boldišovou (Romano džaniben, 2013)
Rozhovor s pamětnicí z obce Hucín (Slovensko) o v literatuře dosud spíše okrajově zmiňovaném aspektu utrpení Romů na Slovensku za druhé světové války spojeném s nuceným ukrýváním v provizorních podmínkách v době přechodu válečné fronty přes území Slovenska. Zejména během této doby docházelo k znásilňování romských žen, ze strany vojáků obou válčících armád. Právě osudu romských žen z Hucína, které byly hromadně a opakovaně znásilňované zejména ruskými vojáky, a dopadu těchto událostí na jejich další život je věnovaná podstatná část rozhovoru, v němž se paní Boldišová rozhodla toto unikátní svědectví učinit.