Maro manušeske kampel -- aľe the e paťiv (Člověk potřebuje chleba, ale také úctu) - Dobruská, Petra; Znamenáčková, Zuzana (Romano džaniben, 2005)
Vyprávění o Romech z Bystran, vesnice nedaleko Spišské Nové Vsi, kteří řeší svou bezvýchodnou sociální situaci emigrací do Velké Británie – ale ne vždy se jim jejich přání o lepším životě vyplní, a proto se někdy vrací zpátky.