"We Still Breathe their Air" (Ještě dýcháme jejich vzduch) - Vaugham, David (Romano džaniben, 2005)
A radio documentary on Roma writing in the Czech Republic and Great BritainRozhlasový dokument věnovaný romské literatuře v České republice a Velké Británii.Cílem koprodukčního komponovaného pořadu Českého rozhlasu a britské BBC je rozvíjející se romské hnutí. Českou republiku zastupovala Ilona Ferková, Andrej Giňa, Tera Fabiánová, Vojta Fabián a romský rapper Gipsy. Britskou stranu reprezentovali Bill Lee, Brian Belton, Hester Hedgesová a David Moreley.Starší autoři se ve svých dílech snažili zachovat starý svět pro příští pokolení. Tito autoři zažili přechod od orální kultury ke kultuře psané.Povzbuzením jsou výpovědi mladých romských autorů a jejich vztahu k romskému jazyku a kulturnímu dědictví.