(untitled) (Romano džaniben, 2014)
Rozhovor paní Čonkovou o událostech druhé světové války v Batizovcích (okr. Poprad ), která je prožívala jako náctiletá. V rozhovoru se pamětnice vrací mimojiné k tématu znásilňování romských žen ze strany vojáků Rudé armády. Publikovaná edice rozhovoru vznikla jako studentská práce na Semináři romistiky FFUK v rámci předmětu editologie a translatologie. Je opatřena ediční poznámkou přibližující práci editorek a vybrané způsoby řešení problémů spojených s editací rozhovorů s pamětníky vzniklých při práci na daném textu.