Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem - Emil Cina (1947-2013) - Zdařilová, Eva; Viková, Lada (Romano džaniben, 2014)
Text ohlížející se za osobností Emila Ciny, pro jehož práci bylo charakteristické mimo jiné neutuchající nadšení pro rozvoj romštiny v Československu a později v České republice jako živého jazyka. Od jeho úmrtí uplynul v říjnu 2014 první rok.