O lovcích a sběračích sociálních struktur a dominantních diskurzů - Kobes, Tomáš (Romano džaniben, 2017)
Zajímá vás, proč dochází k opakované marginalizaci a exkluzi Romů, proč mají druhořadé postavení ve společnosti a proč se jejich životní dráhy tolik liší od majoritních? Antropologové z katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie Univerzity Palackého v Olomouci knihou Etnografie sociální mobility editovanou Jaroslavem Šotolou a Mario Rodríguez Polem nabízejí osobitou odpověď.